Coaching bij pensionering: Stem goed af met je partner!

Met pensioen gaan heeft impact op je leven. Als je een partner hebt, heeft het ook impact op het leven van je partner en op jullie relatie. Wanneer je een partner hebt, is het belangrijk om in de aanloop naar pensionering samen op te trekken en plannen te maken. Ik heb voor de website bijna met pensioen.nl een blog geschreven met concrete tips om samen mee aan de slag te gaan.

De eerste weken van je pensioen is vaak volop genieten. Maar als snel dringt de realiteit van je nieuwe leven tot je door. Een tijd waarin je flink op jezelf kan worden teruggeworpen. Een tijd waarin je soms meer aan de slag moet met zingeving dan toen je nog werkte. En een periode waarin jullie je realiseren dat het niet altijd een feest is om als partners 24/7 op elkaars lip te zitten.

Tip 5 op bijna met pensioen.nl luidt:

Als je er samen met je partner al jaren op hebt zitten, kun je soms spreken van ingesleten routines en patronen. Dan kan het lastig zijn om die te doorbreken of te veranderen, wat kan leiden tot stroefheid in de relatie. Nu adviseer ik je niet meteen om in relatietherapie te gaan, maar het kan helpen om samen met behulp van een coach het gesprek aan te gaan over jullie nieuwe leven na je pensioen.

Lees alle 5 de tips en het hele artikel op bijna met pensioen.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *