De eerste ruzie is een feit!

Tijdens deze afzonderingstijd is mijn eerste ruzie al een feit!

De eerste reactie op deze drie weken beperking was, naast dat de oorzaak niet fijn is, een gevoel van enthousiasme, leuk, lol, soort vakantie! Maar al snel dringt ook de realiteit tot me door dat minimaal 21 dagen x 24 uur bij elkaar op de lip zitten een hele uitdaging is.

Als coach begeleid ik mensen onder andere in het creëren van bewustwording van een leven in de realiteit. Iets wat ook in deze afzonderingstijd goed van pas komt.

Genieten

Genieten is een beleving die je optimaal kunt ervaren als je naast de geluksmomentjes ook bewust bent van mindere momenten. Hierbij gaat het er om dat je in de realiteit leeft en veerkrachtig op confronterende momenten reageert. Enerzijds kun je genieten van wat er wel fijn is en anderzijds kun je je voorbereiden op de dingen die tegen je zin in anders lopen.

Spanningen zijn normaal in een periode van afzondering

Een periode van afzondering geeft ongetwijfeld ruimte aan geluksmomentjes. Waak er voor dat je niet plotseling wordt ingehaald door de realiteit van teleurstelling, irritatie, frustratie en confrontatie. Er kunnen spanningen ontstaan, gevoed door verandering van dagelijkse leefpatronen en kopzorgen vanwege diverse onzekerheden. Een voedingsbodem voor kortere lontjes. 

Deze gezinsretraite zou ons meer dan goed doen!

Ik had een euforisch gevoel over deze afzonderingstijd waarbij ik allerlei idealen voor ogen had. Ik zag ons al dagenlang gezellig spelletjes doen, taarten bakken, diepzinnige gesprekken voeren, elkaar op nieuwe manieren leren kennen, een hechtere gezinsband krijgen, samen klusjes doen. Deze gezinsretraite zou ons meer dan goed doen.

Realiteit

Mijn beeld mocht in het begin meer afgestemd worden op de realiteit. Ik besef na mijn eerste ruzie dat ook in deze afzonderingstijd een puber een puber blijft, ruzies er zullen zijn, afstemming en onderhandeling nodig blijven. We zullen blijven poetsen, studeren en werken. En ik? Ja, ik zal de realistische moeder en echtgenote blijven die met liefde zorgt, zeurt, klaagt, draagt en juist daarom ook enorm geniet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *