Duwtje in de goede richting?

Een leven in volle vlucht zien we allemaal wel zitten. Je kan tijden ervaren dat je echt een heel positief gevoel hebt. Toch overkomt het bijna iedereen dat het leven soms even niet mee zit. Dat je ‘aan de grond’ zit. Tijdelijke hulp van buitenaf voor een duwtje in de goede richting is dan een waardevolle toevoeging.

Gemaakt om te vliegen

Als ik kijk naar een vliegtuig, dan kan ik me enorm verwonderen. Dat zo’n kolossaal bouwwerk in de lucht blijft en grote afstanden kan afleggen is bizar. Maar ondanks dat een vliegtuig gemaakt is om te vliegen, staat het soms ook aan de grond. Vliegen en aan de grond staan worden afgewisseld. Soms is het nodig om even stil te staan. Maar de bedoeling is om weer zo snel mogelijk te gaan vliegen.

Wij zijn als mensen ook gemaakt om ’te vliegen’. Om vooruit te gaan met ons leven. Het is fijn als we hoogtepunten in ons leven bereiken en alles voor de wind gaat. Maar de realiteit is dat we in ons leven ook soms even aan de grond staan. Een ontslag, verlies, ziekte, persoonlijke issues of reflectie kunnen ons tijdelijk stilzetten. Ook wij willen na een periode ‘aan de grond’ weer de lucht in. We willen vliegen!

Pushback

Als een vliegtuig aan de grond staat en zich klaar maakt om weer te gaan vliegen, dan moet het geholpen worden. Als het bij de gate achteruit weg moet rijden, dan wordt het geholpen door de pushback truck. De pushback truck is een speciaal voertuig die het vliegtuig een duwtje achteruit geeft van de gate richting de startbaan. Deze truck ziet er klein uit maar kan zo’n 50 ton optillen en achteruit duwen. De pushback truck is een tijdelijk relatief klein hulpmiddel voor de korte duur, maar van wezenlijk belang.

Een duwtje achteruit

Wat ik zo vergelijkbaar vind met ons eigen leven is dat net zoals een vliegtuig, de mens soms ook een handje geholpen moet worden.

In deze periodes waarin je ervaart dat je aan de grond staat, kan steun van buitenaf behulpzaam zijn. de pushback zorgt ervoor dat de neus weer de goede richting in komt en het vliegtuig weer kan vertrekken. Zo kan coaching jouw pushback zijn. Een kort maar belangrijk duwtje. Dat er voor zorgt dat jouw neus weer de goede richting in wordt gezet. Zodat je weer kunt opstijgen en gaan vliegen.

Heb je ook het gevoel dat je weer wilt gaan vliegen, maar dat je een klein zetje in de goede richting nodig hebt? Neem gerust even contact met me op. Ik help vertel je graag meer over de manieren waarop ik je kan helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *