Hoe je als vrouw tot bloei kunt komen

In het voorjaar krijgen planten nieuwe scheuten en zie je bloemknopjes open klappen. Iedere plant heeft een eigen identiteit en functie en voegt iets toe in de natuur. Deze groeiwijze vertoont paralellen met de groei van mensen. Ieder persoon voegt iets toe met zijn eigenheid in deze wereld. Maar de realiteit is dat soms niet alles zichtbaar wordt. Ik zie regelmatig bij vrouwen dat er niet altijd uit komt wat er in zit. Bepaalde eigenschappen blijven verborgen voor de buitenwereld en komen niet tot ontplooiing. Reden genoeg om aandacht te besteden aan hoe je als vrouw tot bloei kunt komen.

Verborgen schatten

Iedere vrouw bezit eigenschappen die van waarde zijn. Het is belangrijk om te ontdekken wat je aan potentiele eigenschappen in huis hebt. Een deel van de vrouwen weet vaak wel wat ze bezit, maar weet ze om bepaalde redenen niet tot ontplooiing te brengen. Het is zinvol om na te gaan hoe het komt dat bepaalde schatten verborgen zijn gebleven.

Hoe kun je tot bloei komen?

  1. Aandacht en verzorging. Verhelder, specificeer jouw unieke eigenschappen. Geef aandacht aan hoe krachtig je bent als vrouw Krachtig zijn als vrouw
  2. Geef de nodige voeding. Voed jezelf en jouw talent met de nodige voedingsstoffen zoals trainingen en vaardigheden om tot optimale groei te komen.
  3. Snoei regelmatig. Ga na wat je precies belemmert om een eigenschap tot ontplooiing te brengen. Je kunt worden belemmert door onder andere angst of negatieve overtuigingen en gedachten van jezelf of van je omgeving. Haal weg waar groei belemmert wordt zodat er ruimte ontstaat en energie gaat naar wat bijdraagt aan groei. Zorg dat je de focus kunt houden op waar de meeste potentie en groei zit.
  4. Ga staan op de beste standplaats in een gezonde omgeving. Vind de plek waar jij het beste tot je recht komt. Waar jouw talent de beste voedingsbodem heeft met de ideale omstandigheden om tot ontplooiing te kunnen komen.
  5. Genieten. Vergeet vooral niet te genieten van jouw bloeiwijze. Geloof dat ieder leer- en groeitraject, in alle seizoenen, een fantastisch proces is van groeien en bloeien.

Floreren

Het is mooi om eigenschappen naar boven te halen en tot bloei te brengen zodat je kunt floreren. Gun jezelf de ruimte en vrijheid om met deze 5 punten verder te gaan met ontdekken en ontwikkelen zodat er zichtbaar wordt wat er in jou aanwezig is. De wereld zal meer kleur krijgen als jij als vrouw tot bloei kunt komen.

Hanneke van Harten is coach persoonlijke ontwikkeling. Zij richt zich vanuit haar praktijk op het begeleiden en coachen van vrouwen. Ook coacht zij mensen die bijna met pensioen gaan. Zij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig over vraagstukken vanuit coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Eén reactie

  1. Mooi Hanneke, kunnen we binnenkort even bellen. Misschien kan ik hem straks ook plaatsen op prolife.nl/geloofengezondheid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *