Krachtig zijn als vrouw

Als je op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen, is het belangrijk om te weten dat je krachtig bent en hoe deze kracht in je woont. In deze blog wil ik je bewust maken van de kracht die ook in jou huist. Er zijn 8 basiselementen die iedere vrouw in zich heeft. Door deze elementen te ontdekken en te ontwikkelen, kun je uitgroeien tot een krachtig persoon.

Geloof

Geloof is een element waaruit je veel kracht, zekerheid, hoop en vertrouwen kunt halen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Geloven dat je een unieke vrouw bent met specifieke eigenschappen, geeft een stevige basis in jezelf van waaruit je keuzes kunt maken en tot ontplooiing kunt komen.

Identiteit

Het is belangrijk om te weten wie je bent en wat je kunt. Door te geloven dat je waardevol en geliefd bent, krijg je zelfvertrouwen en kun jij jezelf op juiste waarde schatten.

Talenten

Wees bewust van jouw talenten en onderzoek waar mogelijkheden liggen om jezelf in te ontwikkelen. Door hier goed zicht op te krijgen, vergroot je het perspectief om invulling aan jouw toekomst te geven.

Verlangens en behoeften

Je weet wat jouw verlangens en behoeften zijn en je kunt ze communiceren en kenbaar maken. Visualisatie is een hulpmiddel om je verlangens concreet te maken.

Visie

Een visie geeft inzicht in waar je als vrouw voor staat en volgens welke standpunten je wilt leven voor nu en in de toekomst.

Normen en waarden

Je hebt helder hoe je je wilt gedragen ten opzichte van je medemens in de samenleving. Onderwerpen als respect, geduld en eerlijkheid spelen een rol in je leven.

Drijfveren

Het is belangrijk om te weten wat je beweegt, wat je voorkeuren zijn en wat jij belangrijk vindt. Drijfveren helpen je in de richting waar je naartoe wilt groeien.

Passie

Misschien ken je het gevoel dat enthousiasme voedt om ergens helemaal voor te willen gaan. Vaak zit dit gevoel ergens diep van binnen en borrelt het op als je ergens heel blij van wordt. Het is een mooie raadgever van wat je wilt zonder dat je direct je plannen laat verdwijnen door mogelijke obstakels en belemmeringen.

Voeding voor groei

Al deze basiselementen kun je zien als zaadjes die in iedereen zijn geplant. Ze geven jouw inzicht en potentie om te ontwikkelen en te groeien. Geef de zaadjes wat ze nodig hebben om te kunnen groeien. Als je investeert in deze elementen, zal je merken dat je een steeds krachtigere vrouw wordt die tot volle bloei komt.

Hanneke van Harten is coach persoonlijke ontwikkeling. Zij richt zich vanuit haar praktijk op het begeleiden en coachen van vrouwen. Ook coacht zij mensen die bijna met pensioen gaan. Zij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig over vraagstukken vanuit coaching en persoonlijke ontwikkeling.

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *