Voordelen van online coaching

Online coaching biedt veel voordelen ten opzichte van een fysieke afspraak. Ik maak regelmatig gebruik van online coaching als online traject of als aanvulling op een offline coachtraject. In dit artikel ga ik in op de voordelen van online coaching.

Lage drempel

Online coaching kan altijd en overal plaatsvinden. De voorwaarde is dat jij in een rustige omgeving zit met jouw telefoon of computer met internetverbinding. Je hoeft niet te reizen en je ervaart volledige privacy wat de drempel kan verlagen. Het kost minder tijd waardoor het gemakkelijker is in te plannen. Het maakt niet uit waar je bent of woont, het kan zelfs tijdens een (zaken)reis of vakantie.

Het is een uitkomst om gecoacht te worden vanuit je eigen omgeving

Online coaching hoe werkt het?

We maken een afspraak en stemmen af op welke manier de coaching vorm krijgt. Dat kan via Skype, Whatsapp of Facetime. Voor de maximale privacy is het aan te raden om oortjes in te doen of een hoofdtelefoon te gebruiken. Het werkt het beste als je de camera op ooghoogte plaatst. Zet je telefoon eventueel neer in een houder en bijvoorbeeld op een stapel boeken. Als je het prettiger vind, is het natuurlijk ook mogelijk om alleen het geluid aan te hebben.

Ideaal om op je favoriete plekje te zitten

Het voordeel van online coaching is dat het op jouw favourite plek kan plaats vinden waar je ongestoord en vrijuit kan spreken. Een plek waar je niet snel wordt afgeleid. Het kan binnen maar buiten is ook mogelijk als jij dat fijn vindt. Houdt rekening met eventuele storende omgevingsgeluiden.

Mentale veiligheid

Ook tijdens online coaching ontvang je de aandacht die je verdient. Belangrijk is om een sfeer te hebben waar mentale veiligheid kan worden ervaren zodat er een vertrouwensband kan worden opgebouwd. Veiligheid biedt verbinding en vanuit verbinding ontstaan groeikansen. Ook tijdens de online coaching staan alle zintuigen op scherp om gericht te kunnen zijn op de verbale maar ook de non-verbale signalen.

De fysieke afstand kan juist helpen beter te reflecteren

Voor sommige mensen is online coaching een uitkomst. Deze manier geeft de mogelijkheid om efficiënt te reflecteren. De fysieke afstand kan juist veilig aanvoelen waardoor de gedachten en gevoelens soms beter kunnen worden ervaren en in alle rust verwoord.

Online coaching

Is online coaching iets voor jou? Of wil je doorpraten over de mogelijkheden? Vul het formulier in op de contactpagina en ik maak snel een afspraak met je voor een online gratis intake!

Hanneke van Harten is coach persoonlijke ontwikkeling. Zij richt zich vanuit haar praktijk op het begeleiden en coachen van vrouwen. Ook coacht zij mensen die bijna met pensioen gaan. Zij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig over vraagstukken vanuit coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *