Waarom steeds meer mensen kiezen voor wandelcoaching

Coaching en wandelen is een ideale combinatie. Steeds vaker kiezen mensen voor deze vorm van coaching. Waarom wandelcoaching voor veel mensen een uitkomst is leg ik uit in dit artikel. Misschien is het ook wel iets voor jou!

ReFind Coaching startte een paar jaar geleden met coaching gewoon binnen. Maar momenteel coach ik voor 90% buiten. Bijna iedereen die ik coach, kiest voor wandelcoaching. In dit artikel leg ik uit wat het is en wat de voordelen zijn.

Waarom wandelcoaching?

Zodra iemand een stap zet naar het inschakelen van hulp van buitenaf, is er vaak al een heel proces aan de gang. Iemand loopt een tijdje rond met een issue waar hij zelf niet uit komt. Een stap naar externe hulp blijkt niet zo gemakkelijk. De stap wordt vaak kleiner als men kan kiezen voor wandelcoaching. Naast elkaar wandelen en je verhaal doen is voor veel mensen aangenaam en comfortabel. Het haalt spanning uit de lucht waardoor mensen relaxter zijn. Met wandelcoaching werk je aan twee zaken; je mentale en fysieke gezondheid.

Coaching buiten is gezond voor je brein

In de buitenlucht zijn, is gezond. Het brein heeft zuurstof nodig om helder na te denken. Als je rondloopt met problemen, kan het lijken alsof je hoofd uit elkaar barst. Door buiten te zijn, groen en andere kleuren van gras, bomen en bladeren in je op te nemen, genereer je zuurstof in het hoofd. Dit creëert ruimte en overzicht in je gedachten om beter zicht te krijgen op de dingen die je het meeste bezig houden. Daarnaast geeft het actief in de natuur zijn een positieve impuls aan je hormonen. Ze geven een geluksgevoel af dat stress-verlagend werkt.

Een frisse wind erdoor

Letterlijk een frisse wind door je gedachten jagen, verfrist je brein. Je kunt beter zien waar jij tegen aanloopt in je leven. Ook ontdek je sneller waar oorzaken liggen, wat je eigen aandeel is, wat oplossingen en eerste stappen kunnen zijn voor je problemen.

Waarom wandelcoaching een efficiënte en effectieve coachvorm is

Wandelcoaching biedt veel efficiëntie in een proces. Je komt snel tot de kern doordat je lijf in een actieve stand komt. Je hartslag gaat omhoog, je bloed pompt sneller door en bereikt belangrijke delen in je hersenen die inzicht geven. Waar je de neiging hebt om passief te blijven en te stagneren in je proces, kom je tijdens wandelcoaching letterlijk en figuurlijk in beweging om af te rekenen met je problemen. Je ontdekt eerder unieke inzichten in wat je in je leven kunt veranderen. In de natuur ben je minder snel afgeleid door prikkels en kun je je beter focussen op waar echt de schoen wringt.

De natuur helpt een handje mee

Tijdens een wandelcoachgesprek betrek ik altijd wat de natuur ons laat zien. Er ligt zoveel informatie verscholen in de groei en bloeiwijze van de natuur die we kunnen gebruiken voor ons eigen leven. Soms raken we het zicht hierop een beetje kwijt doordat we worden opgeslokt in het jachtige leven. De natuur vertelt ons veel over puurheid en over het leven dat door seizoenen heen gaat. Ik leg het leven graag parallel naast de bloeiwijze van de natuur.

Meer weten?

Wil je meer weten over wandelcoaching? Kijk dan ook eens op mijn pagina over wandelcoaching. Daar vindt je niet alleen informatie, maar je vindt er ook foto’s van de plekken waar ik met mijn wandelcoaching al vaker ben geweest.

Hanneke van Harten is coach persoonlijke ontwikkeling. Zij richt zich vanuit haar praktijk op het begeleiden en coachen van vrouwen. Ook coacht zij mensen die bijna met pensioen gaan. Zij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig over vraagstukken vanuit coaching en persoonlijke ontwikkeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *